Sarajevo Wine Weekend je najdugovječnija i najpoznatija manifestacija ovog tipa u zemlji. U proteklih 14 godina je održano 16 festivala. Godine 2017. je po prvi put održan i festival u proljetnom terminu, naziva Sarajevo Wine Weekend – Harvest 2016. (berba 2016. godine), a u 2018. je proljetni termin zamijenjen ljetnim: u junu je održana Fina Degustacija.

Centralna manifestacija se održava u 19. i 20. oktobra 2018. godine u Domu Oružanih snaga BiH (Dom Armije).

Festival je samoodrživi projekt financiran iz partnerskih ugovora. Organizacijski tim okuplja entuzijaste i zaljubljenike u vino i vinsku umjetnost iz različitih segmenata i industrija. Pokretačka snaga festivala je distribucijska kompanija Fina Vina d.o.o. iz Sarajeva.

Fina Vina d.o.o.


Kako se, unutar poslovne nomenklature, moramo svrstati u jednu kategoriju, Fina Vina d.o.o. su preduzeće koje se bavi uvozom i trgovinom na veliko. No, naša je misija daleko slojevitija. Generalni smo zastupnici nekih od najpoznatijih regionalnih i evropskih brendova vina i vinarija, s kojima smo u proteklih 6 godina razvili partnerske odnos i specijalizirani smo za distribuciju finih vina regionalnih proizvođača. Umjesto pristupa koji podrazumijeva kvantitet, naš pristup distribuciji se bazira na odabiru proizvoda iza čije kvalitete možemo stati i koji, svaki za sebe, pričaju priču koju mi želimo prenositi dalje, iz čistog uvjerenja da te priče trebaju biti ispričane.

Fina Vina doo je kompanija koja je svoj put gradila isključivo odabirući poslove i smjerove za koje smo čvrsto vjerovali da će napraviti razliku u industriji. Konstantno radimo na vlastitoj edukaciji i proširivanju vizije. Pratimo svjetske i evropske trendove i kulturološki ih prilagođavamo sredini u kojoj radimo, ali jednako tako nastojimo anticipirati potrebe našeg tržišta i u skladu s tim kreirati potpuno nove trendove. Pristup kupcima baziramo na potpunom razumijevanju njihovih potreba ne samo za robama, nego i nužnoj potrebi da te robe plasiraju na tržište u najboljem mogućem svjetlu. Od 2016. godine, ekskluzivni smo bh. zastupnik i distributer za Riedel – The Wine Glass Company, najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju vinskih čaša čime smo, čini se, u potpunosti zaokružili ponudu.
I stavili onaj posljednji, najfiniji sloj na slojevitost s početka ove priče.

Fina Vina d.o.o.
Trešnje br.1. 71000 Sarajevo
+387 33 775 450 | Fax: +387 33 775 471
info@finavina
www.finavina.ba/

Facebook: FinaVinaBiH
Instagram: finavina_sarajevo